DAVOR.HR © 2013 | Sva prava pridržana 

19. 08. 2013. | Izvor: Požeška biskupija

Biskup krstio sedmo dijete obitelji Svitlanović u Davoru

Ostale vijesti:

Biskup je u uvodu kazao kako je znakovito što se ovo slavlje događa nakon susreta obitelji s brojnom djecom na Veliku Gospu u Voćinu i hodočašća idućega tjedna u Voćin na kojem su među pješacima najbrojniji Davorci.

 

Čestitao je roditeljima Svitlanović na sedmom opredjeljenju za život i zahvalio za svjedočanstvo koje su time dali. U homiliji biskup je podsjetio na različite oblike suvremenog idolopoklonstva koje braku i obitelji oduzima vrijednost, mjereći ih hedonističkim mjerilima. Istaknuo je kako obitelj Svitlanović nije podlegla tom mentalitetu, nego po vjernosti braku, obitelji i brojnoj djeci svjedoči Jozuino opredjeljenje: „Ja i moj dom služit ćemo Gospodinu“. Biskup je ukazao na Isusov pristup djeci, koju je blagoslivljao, štitio je od sablazni i tumačio da je njihovo kraljevstvo nebesko, uvjeravajući da tko primi jedno dijete u njegovo ime, prima njega samoga. Zahvalio je roditeljima Svitlanović i svima drugima koji s Isusovim raspoloženjem primaju djecu.

U subotu, 17. kolovoza požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi svoje rodne župe Davor i krstio Jakova, sedmo dijete u obitelji Velimira i Jasne Svitlanović. Pozdrav mu je uputio župnik Goran Kovačević.