DAVOR.HR © 2013 | Sva prava pridržana 

05. 08. 2013. | Izvor: novagradiska.com

FOTO / Ribarske večeri 2013.

Ostale vijesti:

Tako su i ove godine mještani Davora ponudili različite riblje, ali i slatke domaće delicije. Sve je bilo začinjeno ljubaznošću, osmjehom i toplom dobrodošlicom brojnih volontera koji na ovaj način žele pomoći radu KUD-a, ali i obogatiti društveni život mjesta.

 

Ovom manifestacijom Kulturno umjetničko društvo ne zaradi velika sredstva. Nešto se priskrbi, ali njezin smisao je puno dublji. Želimo, zapravo pokazati šta nama Davorcima znači Sava i šta mi od Save imamo – istaknuo je Zvonko Dević, potpredsjednik KUD-a „Matija Antun Relković“.

 

I ove godine domaće proizvode i rukotvorine pokazala su Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, njih oko 50, a stigli su u Davor iz novogradiškog kraja, ali i iz Donjeg Miholjca, Novske, Osijeka, Požege, Našica, Pleternice.

 

Gosti su imali mogućnost razgledati i pomoliti se u župnoj crkvi sv. Jurja i Marije Kraljice koja je za ovu prigodu bila otvorena obadva dana. Mnogi su uživali u ljepoti Save šetajući nasipom na kojem se vijore zastave podignute visoko na jarbole u povodu Dana domovinske zahvalnosti.

 

Na ovogodišnjim Ribarskim večerima u središnjem parku kod poprsja Matije Antuna Relkovića upriličena je i izložba fotografija Igora Hercega, člana Foto kluba „F4“ Nova Gradiška.

 

Kulturno umjetnički program obogatili su 2. kolovoza nastupom članovi KUD-a „Ivan Kapistran Adamović“ iz Čepina, a obje večeri gosti su mogli uživati u pravoj slavonskoj tamburaškoj glazbi  zahvaljujući domaćim snagama TS „ Satir“, „Lađari“ i „Lengeri“.

 

I dosadašnjih godina mnogi posjetitelji su potvrdili kako godišnje odmore planiraju kako bi stigli na Ribarske večeri, a svi oni koji su jedanput bili, s radošću i iščekivanjem se vraćaju u Davor upravo u ovo doba godine. I to je pokazatelj kako su organizatori  ove manifestacije postigli cilj kojemu su težili.  

Poanta je tradicionalnih Ribarskih večeri u Davoru održanih ove godine 2. i 3. kolovoza. Organizator je KUD „Matija Antun Relković“, ali u realizaciji ove gastro-kulturno- glazbeno- turističke manifestacije zapravo sudjeluje cijelo mjesto želeći mnoštvu gostiju pokazati sve ljepote svoga mjesta.